CV en Projecten

De persoon achter Profecto

Profecto is André Wolters, die samen met andere (ICT) ondernemers en professionals werkt aan (innovatieve) oplossingen die meerwaarde bieden voor opdrachtgevers.

André is een toegewijd informaticus met 20 jaar ervaring in het analyseren, ontwerpen en implementeren van complexe (online) systemen met meerdere actoren en interfaces naar externe systemen en back offices.

In zijn rol als Agile Business Analist focust hij sterk op de inhoud met daarbij oog voor kwaliteit en toegevoegde business waarde. Vanuit zijn rol en ervaring kan hij zowel op inhoudelijk niveau opdrachtgevers / product owners adviseren maar ook vakinhoudelijk de vertaalslag maken naar ICT ontwerpen en deze communiceren naar andere ICT professionals.

Hij heeft o.a. gewerkt in grote ICT programma’s en innovatie projecten in verschillende domeinen: Internet, Telecom, Medisch, Overheid, Bankwezen en Verzekeringswezen

Persoonlijke vaardigheden
Opleiding
Expertise
Projecten

(Zie LinkedIn voor meer informatie)

2021- heden
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap | Dienst Uitvoering Onderwijs

Opdracht uitgevoerd bij Dienst Uitvoering Onderwijs. Diverse globale en detail analyse werkzaamheden verricht t.b.v. het vernieuwen van de processen en ICT van de Nederlandse staatsexamens. Gewerkt in een Business Analyse Team en samengewerkt met de DevOps teams om de nieuwe ICT applicaties te implementeren. De werkzaamheden zijn deels op kantoor en deels via MS Teams uitgevoerd.

2016 - 2021
Ministerie van Economische Zaken | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Opdracht uitgevoerd bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Diverse analyse en ontwerp werkzaamheden verricht t.b.v. nieuwe mestwetgeving.
Wetgeving vertaald naar ICT oplossingen (systeem met complexe regels en meerdere interfaces en actoren), waarbij is samengewerkt in een multidisciplinair team bestaande uit verschillende overheidsinstanties (RVO, LNV, NVWA, DICTU), en waarbij de werkzaamheden/vergaderingen sinds maart 2020 bijna allemaal volledig op afstand zijn uitgevoerd vanuit huis en met MS Teams.

2014 - 2016
Things IO

Ontwikkeling van diensten en producten (prototypes) op het gebied van het Internet of Things (IoT).

2013 - 2014
Friesland Bank | Rabobank

Migratie van Friesland Bank klanten naar de Rabobank binnen het betalen en sparen domein.

2012 - 2013
SenseME

SensME is een nieuw concept/bedrijf dat een marketing platform heeft ontwikkeld, voor bedrijven, leveranciers en overheden, waarmee "offline" objecten met de online wereld verbonden kunnen worden door middel van labels (NFC en QR).

2011- 2012
UMCG

Ontwikkeling van een (web-based) expertsysteem voor allergie diagnostiek in de eerste lijn.

2011- 2012
Digipost

Digipost is een nieuw concept/product op het gebied van het digitaliseren van poststromen (e-factureren/e-documenten).

2009- 2011
Profecto

Pionieren, onderzoek en ontwikkeling op op gebied van (business) requirements en ICT oplossingen, agile software design, stakeholder modelling.

2008- 2009
Achmea

Portal ViAvéro, transitie Avéro Zorg, requirements engineering en management, use cases reviewen en schrijven.

2006- 2008
Friesland Bank

Project internetbankieren, implementatie van een nieuw platform/pakket dat samen met een externe leverancier is geïntegreerd in de betalingsverkeerketen van de Friesland Bank.

2003- 2006
KPN

Projecten: VOIP (Voice Over IP)/ IP TV, HetNet, i-Mode. Verantwoordelijk voor het maken van impact analyses, functionele ontwerpen en technische ontwerpen.

1999- 2002
KPN

Projecten: NetTransact, NetMerchant, WapMerchant, SMS Portal, Omroep Brabant.

1999- 2006
Ordina

Gedetacheerd geweest bij KPN via Ordina. Tevens interne projecten uitgevoerd als software engineer en ontwerper.
Gestart in 1999 bij High Tech Automation, een technische automatiseerder (onderdeel van Ordina).

Postadres

Oranjesingel 2
9717 CB Groningen
The Netherlands

E-mail & LinkedIn

andre.wolters@profecto.nl